Şirince

2012 yılında apar topar hayatımıza küçük bir köy  girdi. Aniden tüm gözler buraya çevrildi. Maya takvimine göre kıyamet 21 Aralık 2012 de kopacak yalnızca İzmir’deki  bu küçük köy kurtulacaktı. Tüm dünya buraya akın etti. Buna inananlar, merak edenler… Ama kıyamet kopmadı. Bundan 15 asır önce Maya’lar buraya turizm adına büyük bir yatırım yapmış oldular. Kıyamet senaryolarından sonra da yıldızı parlamaya devam eden bu güzel köy Şirince…

Yıllar önce ismi aslında ‘Çirkince’’ymiş.Ünlü İzmir valisi Kazım Dirik ‘’bu güzel köye Çirkince değil ancak Şirince denir’’   demesiyle çalışmalar başlamış ve ismi değişmiş.

Öncelikle çok güzel bir havası var. Gerçekten oksijene doyabileceğiniz kadar temiz. Tam bir ege köyü. Burada çok güzel yürüyüşler yapabilirsiniz. Dar sokakları birazcık dik bu yüzden zorlayıcı bir parkur diyebilirim. Ev yapıları itibariyle Safranbolu’yu hatırlatıyor. Bolca ağaç görebilirsiniz etrafınızda.



Geldiğinizde mutlaka kabak çiçeği dolmasını deneyin. Çeşit çeşit gözlemeler de seçenekleriniz arasında bulunsun. Köz patlıcanlı kaşarlı gözleme gerçekten denemeye değer. Neredeyse geçtiğiniz her dükkanda kumda kahve yapıyorlar. Tatmadan buradan ayrılmayın. 
 



Bu köy Nesin Matematik Köyü’nü de bünyesinde barındırıyor.  Buraya otobüs çıkamıyor. Öğrenciler genellikle traktörlerle okula ulaştırılıyor. Eğer yeşillikler arasında dev bir taş ev görmek istiyorsanız siz de çıkabilirsiniz.