Güzel Atlar Ülkesi Kapadokya

Gezipero öncülüğünde Kapadokya kültür turuna katılan Konyalı turistler Güvercinlik Vadisi, Uçhisar Kalesi, Göreme Panaroma, çanakçömlek atölyesi, Paşabağ Vadisi, Devrent Vadisi ve Asmalı Konağı gezme fırsatı buldular.

Konya’nın turizm sektöründeki güçlü isimleri arasında yer alan Gezipero, yıl içerisinde düzenlediği kültür turlarıyla Türkiye genelindeki tarihi ve turistik bölgelerin tanıtılmasına büyük katkı sağlıyor. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen kültür turunda ‘Güzel Atlar Ülkesi’ anlamına gelen Nevşehir’in Kapadokya bölgesi gezildi. Konyalıların yoğun ilgi gösterdiği turda sırasıyla Güvercinlik Vadisi, Uçhisar Kalesi, Göreme Panaroma, çanak-çömlek atölyesi, Paşabağ Vadisi, Devrent Vadisi ve Asmalı Konak ziyaret edildi.



20 Yıllık Tecrübe
Kapadokya gezisi hakkında bilgiler veren Gezipero Turizm Acentesi Sahibi Mustafa Çakmakçı, 20 yıldır bu sektörde hizmet verdiğini belirtti. Çakmakçı, “Firma olarak yurt içi ve yurt dışı kültür turları, otel ve tatil rezervasyonları, toplantı, seminer ve kongre organizasyonları gerçekleştiriyoruz. Kültür turlarımızı genelde günübirlik ve hafta sonları olarak düzenliyoruz. GAP bölgesi, İzmir Alaçatı, Kuşadası, İstanbul, Bursa-Çanakkale düzenlediğimiz kültür turları arasında yer alıyor. Ayrıca bu sene Karadeniz turlarımıza da başlıyoruz. Bunun dışında günübirlik olarak Isparta Eğirdir, Salda Gölü, Kapadokya turlarımız da oluyor. Bu gezimizde de Kapadokya’yı gezdik. Güvercinlik Vadisi ile başlayan durağımızda Uçhisar Kalesi’ni, Göreme Panaroma’yı, çanak çömlek atölyesini ziyaret ettik ve öğle yemeğimizi yedik. Gezimizin geri kalan bölümünde ise Paşabağlar Bölgesi’ni, Devrent Vadisi’ni ve Asmalı Konağı gördük. Misafirlerimizin ilgisi de gayet güzel oldu. Biz de misafirlerimizin ilgisinden son derece memnun olduk” dedi.



Yıllık 5 Milyon Turist
Gezi boyunca misafirlere Kapadokya hakkında bilgiler veren Rehber Zeynep Seçer ise, “Kapadokya volkanik bir bölge. Volkanik özellikteki Kayseri’deki Erciyes Dağı, Aksaray’daki Hasan Dağ ve Niğde’deki Melendiz Dağı’nın patlamalarıyla oluşuyor. 10 milyon yıl öncesinde başlayan patlamalar 4 bin yıl öncesine kadar devam etti. 5 bin kilometrekarelik bir alanı lavlarla kaplamaya başlar, aşınmayla birlikte günümüzdeki halini alır ve peri bacalarını oluşturur. Şapkalı ya da şapkasız doğal volkanik kayaçlardan oluşan bu şekiller Kapadokya dediğimiz ilk akla gelen yerlerdir. Kapadokya’yı yılık yaklaşık 5 milyona yakın turist ziyaret ediyor” diye konuştu.


Makale: Konya’nın Sesi Gazetesi Haber Müdürü Mehmet Ali Eskipostalcı