Yedigöller Efsanesi

Güzel ülkemizin her bölgesinde ve her güzelliklerinde ayrı bir hikâye ayrı bir efsane gizlidir. Bu efsane Bolu'nun hatta cennet yurdumuzun en güzel göllerinin bulunduğu Yedigöller'de geçiyor. Burası öyle güzel bir yer ki sizi adeta büyüleyecek güzellikte. Baharı ayrı kışı bir ayrı yazı ayrı güzel ama sonbaharı resmen sanattır. Adeta büyüler sizi. Burada bulunan yedi farklı gölde geçen yedi farklı aşk hikâyesine konu olan ''Yedigöller Efsanesini'' anlatmaya başlayalım.


Rivayet odur ki; bu yedi göl birbirine çok yakındır. Hikayemiz birbirine âşık yedi çifti anlatmaktadır. 
Bu çiftler ümitsiz aşklarından dolayı vatanlarından sürülerek yedi gölün bulunduğu yere kadar birbirlerine yoldaşlık etmişler.

Geldiklerinde bölgeyi o kadar beğenmişler ki, uzun yolculuklarının sonunda buraya yerleşmeye karar vermişler. Büyük Göl'ü en yaşlı çift sahiplenmiş. Küçük Göl’ü ise en gençleri. Sazlı Göl'e saz çalan çift yerleşmiş. En nazlı gelin ise Nazlı Göl'e. İnce Göl'ü  yolculuktan bitap düşüp hastalanan damadın olduğu çift almış. Deringöl yüzme bilmeyen aşıklara kalmış.  Serin Göl’ü de uzun yoldan dolayı dili damağına yapışmış zayıflamış çift.  

Dillerden dillere efsane olan bu hikaye hep anlatılır Bolu’da. Size de yedigölleri gezmenizi şiddetle öneriyoruz. Gezipero olarak yıllardır Yedigöller turları yapıyoruz. Tur tarihlerimizi ve tur programlarımızı incelemek için buraya buyrun :)